En lite piffigare variant på pannbiffar. Sött, starkt och salt väger upp varandra ganska bra.
Ingredienser
Biffar
800 g nötfärs
150 g nyriven pepparrot
100 g nyriven ingefära
100 g nyriven parmesanost
1 finhackad, stor gul lök
4 skivor knäckebröd
1 dl mjölk
4 ägg
3 msk potatismjöl
2 tsk Ancho Chili
Salt
Svartpeppar
Champinjonsås
400 g skivade, färska champinjoner
1-2 förp. Kelda Smooth mushroom
1 tsk vitpeppar
1 tsk Santa Maria Grön Jalapeño (pulver)
Potatis
700 g tärnad, kokt potatis
1 finhackad gul lök
1 krm vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
Detta måste jag prova, älskar både pepparrot och ingefära! MEN stämmer det verkligen med 150gr pepparrot och 100gr ingefära? Låter jättemycket för mig, men det är ju en stor sats... Hälsningar Maria
Ja, du kan ju ta mindre om du vill, men då tappar du ju den goda smaken av just pepparrot och ingefära... Jag tog (på en höft, som vanligt) så mycket som receptet säger och ingen i min familj tyckte det var för starkt. Visserligen är de härdade vid det här laget, men ändå. Smakerna kommer att ta ut varandra, så kör på bara. Ingen kommer att brinna upp, jag lovar :-)