Ingefärsbiffar med blomkålsmos

Serverar: 4 portioner

Saftiga färsbiffar med färsk ingefära som serveras med ett krämigt blomkålsmos med färskost i.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 ägg
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 1 litet blomkålshuvud, ca 800g
  • 3 dl grädde
  • 100 g philadelphia
  • Tillbehör
  • Lingonsylt
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Börja med blomkålsmoset. Ansa och skär blomkålen i buketter, lägg i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme tills blomkålen är mjuk.
    2. Blanda alla ingredienser till biffarna, krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 8 biffar. Stek biffarna gyllenbruna i 1 msk smör ca 4 minuter per sida.
    3. Mixa blomkålen med grädden till ett mellangrovt mos i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner färskosten. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Servera blomkålsmoset till biffarna och servera lingonsylt och rivna morötter till.

    Liknande recept

    4
    40 min
    3-4
    2

    Kommentarer (1)

    soccermum 14 oktober 2011

    Jättegott! Tack så mkt :) Kokade blomkålen under lock men annars följde jag receptet till punkt och pricka.. Nästa gång tar jag nog ännu mer ingefära men det är ju en smaksak ;) Trevlig helg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben