Ljuvligt blomkålsmos

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt substitut för potatismos, lika gott och lika mättande. Vill du göra de mer som potatismos kan du använda hälften potatis hälften blomkål om du vill, men själv tycker jag att detta går utmärkt som det är! Servera till något gott kött, fisk etc. Detta är LCHF när det är som bäst.

Ingredienser

  • 1,2 kilo blomkål (1 stort huvud, inkl stjälk)
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 tsk grovsalt
  • 3 tårtbitar skrattande kon(1 bit ca 17 g)
  • Vitpeppar
  • Ev. mer grovsalt
  • Ev. muskot
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i buketter, använd gärna lite av skjälken med. Ställ en stor kastrull på spisen, vrid upp till högsta värme, och häll i vispgrädde. Klicka ner hälften av smöret och precis när det börjar smälta, lägg i blomkålen.
    2. Låt stormkoka under lock i ca 10 minuter. Rör om så ofta du kan för att förhindra att det bränns i botten. När blomkålen är mjuk och lite mosig, och det finns ytterst lite vätska kvar, dra av från plattan och tillsätt resten av smöret.
    3. Mixa med en stavmixer tills det blir ett slätt mos. Tillsätt osten och mixa ytterligare några sekunder. Rör om, och smaka av med kryddor. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    AnitaM 6 januari 2010

    Hej! Vilket supergott recept på blomkål. Blev mycket uppskattat av sambo också. AnitaM

    propp 31 augusti 2010

    Så gott!

    oboymaria 3 september 2010

    Tack för ett gott recept! En klar favvo hemma hos oss! //M

    Carpediem76 26 oktober 2010

    Jätte gott, tyckte vi i vår familj, kommer vi att göra igen :)

    mumsan 22 mars 2012

    Mordgott! Hade ingen skrattande ko hemma så tog Creme Bonjour Vitlök istället å det bidde bra!

    gml 2 juli 2013

    Toppengott (även utan skrattande kon)

    hanna_bohren 4 januari 2014

    Fick faktiskt skrattande kon i julklapp... Så jag gick efter receptet. Annars tror jag créme bonjour vore godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben