Perfekt substitut för potatismos, lika gott och lika mättande. Vill du göra de mer som potatismos kan du använda hälften potatis hälften blomkål om du vill, men själv tycker jag att detta går utmärkt som det är! Servera till något gott kött, fisk etc. Detta är LCHF när det är som bäst.
Ingredienser
1,2 kilo blomkål (1 stort huvud, inkl stjälk)
2 ½ dl vispgrädde
100 g smör
1 tsk grovsalt
3 tårtbitar skrattande kon(1 bit ca 17 g)
Vitpeppar
Ev. mer grovsalt
Ev. muskot
Instruktioner
- Dela blomkålen i buketter, använd gärna lite av skjälken med.
Ställ en stor kastrull på spisen, vrid upp till högsta värme, och häll i vispgrädde. Klicka ner hälften av smöret och precis när det börjar smälta, lägg i blomkålen.
- Låt stormkoka under lock i ca 10 minuter. Rör om så ofta du kan för att förhindra att det bränns i botten. När blomkålen är mjuk och lite mosig, och det finns ytterst lite vätska kvar, dra av från plattan och tillsätt resten av smöret.
- Mixa med en stavmixer tills det blir ett slätt mos. Tillsätt osten och mixa ytterligare några sekunder. Rör om, och smaka av med kryddor. Servera direkt.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Hej! Vilket supergott recept på blomkål. Blev mycket uppskattat av sambo också. AnitaM
Så gott!
Tack för ett gott recept! En klar favvo hemma hos oss! //M
Jätte gott, tyckte vi i vår familj, kommer vi att göra igen :)
Mordgott! Hade ingen skrattande ko hemma så tog Creme Bonjour Vitlök istället å det bidde bra!
Toppengott (även utan skrattande kon)
Fick faktiskt skrattande kon i julklapp... Så jag gick efter receptet. Annars tror jag créme bonjour vore godare.