Sanna's falukorvsgratäng med potatis- och blomkålsmos

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Underbart gott och omtyckt av hela familjen!

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 färska tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Chili
  • Oregano
  • Ev. lite vatten
  • 1 kg potatis
  • 200 g blomkål
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Skala potatisen och lägg i en kastrull med vatten. Koka upp och lägg i blomkålen.
    3. Skär falukorven i strimlor. Pressa vitlöken och hacka löken. Fräs ihop falukorv med bägge löksorterna i lite smör.
    4. Mixa ihop passerade och krossade tomater med crème fraiche och kryddor efter smak, du kan ev. tillsätta lite vatten.
    5. Lägg korven och löken i en smord, ugnsfast form. Häll tomatblandningen över korven. Skiva färska tomater och lägg ut dessa jämnt över formen. (Kanongott att strö över riven mozzarella och färsk basilika innan formen placeras i ugnen).
    6. Gratängen ska stå i ugnen i ca 30 min.
    7. När potatisen och blomkålen har kokats mjuka, häll av vattnet. Mosa ihop potatisen och blomkålen med mjölk och smör. Salta och peppra efter smak.
    8. Servera rätten ihop med en god spenatröra eller rårivna morötter.
    9. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben