Falukorvsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Falukorv, det kan man inte tröttna på.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 dl parmesanost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk grov svensk senap
  • 1 pkt bacon
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och strimla grönsakerna. Skär korven och grönsakerna i midre bitar och lägg ner den i en bunke.
    2. Blanda ner osten, creme fraiche och senap. Lägg allt i en ugnsfast form. Skär baconet i bitar och fördela över.
    3. Ställ in gratängen i uppvärmd ugn och gratinera i ca: 35 minuter.
    4. Garnera gratängen rikligt med persilja. Servera till gott mos eller nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Molgan 6 november 2008

    Det var gott, men jag ska nog bryna löken tills nästa gång.

    Heisjo 20 februari 2009

    Jättegott!! Jag använde purjolök istället för gul lök och det blev jättebra! Jag tycker det krävs mos till då det inte finns någon sås, men det är klart en smaksak(:-

    wiklund73 12 mars 2009

    Gott! Men nästa gång tar vi nog purjolök istället för lök.

    SDMaya 12 januari 2010

    Väldigt gott och gick hyffsat snabbt att göra :) Skickar med en bild! Kommer göra det fler gånger :P .. betyg... 5 stjärnor :) från alla i familjen

    fiaflickan 5 mars 2010

    Jättegott!!Jag kommer att laga detta fler gånger.Tack för receptet!!

    christincarlsson 10 augusti 2010

    Detta var jätte gott.

    christincarlsson 9 mars 2011

    God :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben