Äpplegratinerad falukorvsgratäng

Serverar: 4 portioner

En snabblagad och jättegod rätt

Ingredienser

  • 6 dl okokt pasta, typ gnocchi, fjärilspasta eller fusilli
  • 500 g falukorv, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 äpplen, skalade och skurna i skivor
  • Sås
  • 3 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 1/2 dl chilisås
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Fräs korv och lök. Lägg allt i en ugnsform. Täck med äppleskivorna.
    2. Sås: Smält margarinet i en gryta, rör ner mjöl, späd med mjölk. Koka upp och tillsätt chilisås, krydda och låt puttra i 3 minuter. Rör ner den rivna osten i såsen.
    3. Fördela såsen över gratängen.
    4. Gratinera i 225 grader ca 25 minuter.
    5. Servera med med en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben