Falukorvsgratäng provençale

Serverar: 4 portioner

Färskpotatis går alldeles utmärkt att använda i falukorvsgratängen. Gott!

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 500 g färskpotatis
  • 3 tomater
  • 2 squash
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 tsk basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 knippa färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Dra skinnet av korven och borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och squash och potatis i mm-tjocka skivor.
    3. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
    4. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 minuter tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    popik 17 september 2008

    Är inte så överförtjust i falukorv men det här gillar jag.

    hockeymorsa 1 oktober 2010

    Jättegott! Lite pilligt, men alla i familjen gillade den. Vi tog mer potatis än det står i receptet.

    MrsC 2 oktober 2010

    Vad roligt att det smakade gott! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben