Blomkålslåda Provencale

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lägg i portionsformar eller i en stor form. Gräddningen blir den samma.

Ingredienser

  • 5 soltorkade tomater
  • 600 g blomkålshuvud
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • ½ dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk pinjenötter
  • Smultäcke
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl persilja, finhackad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, mald
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg de soltorkade tomaterna i hett vatten. Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten med buljongtärningarna. Lägg i och koka blomkålsbuketterna ca 3 minuter. Den ska fortfarande vara ganska hård. Ta upp den och lägg den i en ugnssäker form. Häll på 1½-2 dl av buljongen. Blanda ihop ingredienserna till smultäcket. Grovhacka oliverna. Strimla tomaterna. Fördela tomater, oliver och pinjenötter över blomkålen. Strö över smultäcket. Gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter tills blomkålen har fått fin färg. Servera med sallad och bröd, eller som tillbehör till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben