Istället för att använda dyr kalvfilé lagar vi schnitzeln av kalvfärs, men skinkfärs går också bra!
Ingredienser
500 g fläskfilé
1-2 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kg potatis
1 tsk salt
Vitlökssmör
50 g smör eller margarin
1-2 pressade vitlöksklyftor
Instruktioner
- Ugn: 225 grader.
- Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Bred ut den på ett smort ugnssäkert fat. Salta och klicka på lite fett. Täck med folie och låt det stå i ugnen ca 15 minuter.
- Späd i stekpannan med ca 1 dl varmt vatten. Häll skyn över potatisen och låt det stå utan folie i ytterligare ca 25 minuter.
- Blanda vitlökssmöret. Skär filén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt. Servera med en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Tror du skrivit lite fel i texten ovanför receptet.........:)
utgick från det här idag . men jag hade benfri kotlett. inte filé. o sen gratinerade jag medf bea och riven ost o det blev bara sååå gott ...