Fläskfilé provencale

Serverar: 4 portioner

Istället för att använda dyr kalvfilé lagar vi schnitzeln av kalvfärs, men skinkfärs går också bra!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1­-2 msk smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt
  • Vitlökssmör
  • 50 g smör eller margarin
  • 1-­2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader.
    2. Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter.
    3. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Bred ut den på ett smort ugnssäkert fat. Salta och klicka på lite fett. Täck med folie och låt det stå i ugnen ca 15 minuter.
    4. Späd i stekpannan med ca 1 dl varmt vatten. Häll skyn över potatisen och låt det stå utan folie i ytterligare ca 25 minuter.
    5. Blanda vitlökssmöret. Skär filén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bigganv 18 april 2011

    Tror du skrivit lite fel i texten ovanför receptet.........:)

    The_mama97mia 8 oktober 2011

    utgick från det här idag . men jag hade benfri kotlett. inte filé. o sen gratinerade jag medf bea och riven ost o det blev bara sååå gott ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben