Biff Provencale med tomater

Serverar: 4 portioner

Intressant....

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff
  • 2 -3 bakpotatisar
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 200 g cream cheese
  • Färsk timjan
  • Apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader Tvätta och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Ringla över lite av oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter. Blanda resten av oljan med skalad hackad vitlök. Skär tomaterna i halvor, lägg dem på plåten tillsammans med potatisen. Pensla potatisskivorna och tomaterna med vitlöksoljan. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills allt fått fin färg. Blanda cream cheese med hackad timjan, rivet apelsinskal, salt och peppar efter smak. Stek köttet i en stekpanna med olja ca 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58 grader. Servera med potatis, tomater, haricots verts och cream cheese.
    2. Laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
    3. Mjölkproteinfri: byt ut cream cheese mot sour supreme (innehåller soja)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben