Tomater provencale

Serverar: 25 portioner

Så gott med tomater tillagade i ugn som tillbehör till maten. Dessa kan ätas både varma och kalla! :) Receptet är beräknat för en större buffé.

Ingredienser

  • 14 bifftomater
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk svartpeppar
  • 6 stora vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl hackad bladpersilja
  • 3/4 dl smör- och rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.Krydda med salt och peppar.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Strö vitlök och persilja på tomaterna. Ringla över smör-, och rapsolja.
    3. Baka tomaterna i mitten av ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    majamia 3 maj 2008

    gott tillbehör när vi grillade.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben