Falukorv Provencale

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Härligt frächt korvrecept, med grönsaker, att det är helstekt i ugn gör det snabblagat. 456 kcal/p. kock Melker Anderson

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 zuccini grön eller gul
  • 2 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk provensalsk kryddblandning
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven cheddarost
  • 1 dl blandade oliver
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 225 grader. Skiva korven i tunna skivor nästan hela vägen ner. Skiva aubergine, zuccini och tomater tunnt, och halvera skivorna. Bred på senap och lägg aubergine, zuccini och tomat mellan korvskivorna. Pressa vitlöken i oljan i en skål blanda och stryk blandningen över korven. Krydda över hela med provensalska kryddor. Stek korven i ugn i 25 min, fördela osten över korven efter halva tiden. Strö över oliver och servera gärna med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    martina63 13 april 2012

    jättegott! uppskattat av hela familjenoch kommer absolut att lagas igen! Mvh Martina63

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben