Blomkålsmos

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Serveras i stället för potatismos. Godare, nyttigare och med lågt GI-värde.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • Salt & peppar
  • ev. en skvätt grädde
  • Instruktioner

    Koka blomkålen mjuk. Låt den rinna av ordentligt. (annars blir det mer välling än mos) Kör i matberedare (med kniven) Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Irene_DA 4 december 2008

    Inte bara en skvätt grädde och absolut inte annat än vispgrädde - om det ska vara GI. Jag äter gärna stekt strimlad bacon och ett kycklingbröst som jag kryddar med citronpeppar.

    Irene_DA 4 december 2008

    Glömde ... det är i grädden som blomkålen kokas och sedan mixas med.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben