Serverar: 4 portioner
Underbart god och mättande mos, som är gott till det mesta. Har en härlig grön färg av broccolin. Både GI och LCHF vänlig, eller för dig som lessnar på "pärer" i bland ;) Vill du ha en jämnare konststens kan du köra moset med elvispen. Själv föredrar jag lite småbitar i moset.
Skär blomkål och broccoli i små bitar eller lossa buketterna i små delar. Lägg dem i en kastrull och häll på 2 dl grädde och en klick smör. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Mosa med gaffel och späd eventuellt med lite mer grädde, för att få den rätta "mos" konsistensen. Smaka av med kryddor efter egen smak.
Supergod vardagsfisk. Jag kokade med potatis i moset (för barnens skull )och det blev kanongott. Tack för receptet !
Sorry, jag har visst kommenterat fel recept, trodde det var blomkål och broccolimos med baconlindad torsk. Men mosen liknar varandra så detta är säkert också gott.
Gott mos som jag kommer jag att göra igen :) Jag satt även lite lökpulver samt två trianglar "Skrattande kon" för att få den lite fastare.
Låter jättegott och jag ska prova på det!
supergott! jag satte in det i ugnen 25 min 225 grader, blev riktigt härlig yta :)