Chokladtårtsbotten LCHF/GI

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

En god tårtbotten av choklad. Mjölfri.

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 2 dl sockerersättning, suketter strö, utan aspartam
  • 6 ägg, separerade
  • 225 g smör, normalsaltat
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 vaniljstång
  • 1½-2 dl kokhett vatten
  • Instruktioner

    1. Dela chokladen i bitar och lägg i en matmixer med vass kniv.
    2. Häll över sockerersättningen och mixa på hög hastighet till fint "mjöl" utan stora bitar. Klicka i smöret, häll på äggulorna, kaffet, vaniljen och sist det heta vattnet. Mixa till en slät kräm.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i chokladsmeten och blanda försiktigt till en luftig kräm med jämn, ljusbrun färg.
    4. Smörj en kakform, häll i krämen och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 45 minuter.
    5. Kakan kan användas som tårtbotten till valfri tårta eller med fördel ätas som den är. Kanongod efter en natts vila i kylskåpet.
    6. Såg tårtan tillagas i "Delicious Miss Dahl" på TLC. Har gjort den själv en gång med mycket lyckat resultat!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben