2 dl sockerersättning, suketter strö, utan aspartam
6 ägg, separerade
225 g smör, normalsaltat
2 msk starkt kaffe
1 vaniljstång
1½-2 dl kokhett vatten
Instruktioner
Dela chokladen i bitar och lägg i en matmixer med vass kniv.
Häll över sockerersättningen och mixa på hög hastighet till fint "mjöl" utan stora bitar. Klicka i smöret, häll på äggulorna, kaffet, vaniljen och sist det heta vattnet. Mixa till en slät kräm.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i chokladsmeten och blanda försiktigt till en luftig kräm med jämn, ljusbrun färg.
Smörj en kakform, häll i krämen och grädda i mitten av ugnen på 180 grader i 45 minuter.
Kakan kan användas som tårtbotten till valfri tårta eller med fördel ätas som den är. Kanongod efter en natts vila i kylskåpet.
Såg tårtan tillagas i "Delicious Miss Dahl" på TLC.
Har gjort den själv en gång med mycket lyckat resultat!