Knäckebröd GI/LCHF

Tid: 1 timme

Ett otroligt enkelt och gott knäckebröd för oss som tänker på kolhydraterna. Prova gärna att smaksätta med kanel och kardemumma när det börjar närma sig juletid.

Ingredienser

  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • ½ dl linfrö
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda alla det torra ingredienserna (vill man smaksätta med t ex brödkryddor, kanel eller kardemumma gör man det nu). Tillsätt sedan oljan, blanda väl. Slå till sist på det kokande vattnet och blanda en sista gång.
    2. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper över smeten och sedan kavla ut smeten så den blir riktigt tunn. Har du inte en kavel funkar det utmärkt att "kavla" med händerna. Grädda knäckebrödet i ca 50 minuter i 150 grader, på nedersta falsen i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben