GI och LCHF Chokladpaj

Serverar: 10-12 portioner

En chokladpaj som smälter i munnen!

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 125 g osaltat smör
  • 2 ägg
  • 3 msk sötrix-flor
  • 1/4 krm stevia
  • 1½ dl kokosnötsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Fyllning
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 ägg
  • 300 g philadelphiaost
  • Servering
  • Vispad grädde
  • 1 passionsfrukt per person
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll det smälta smöret i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll ner dem i smeten. Arbeta degen smidig. Tryck ut degen i en pajform eller springform ca 21-24 cm i diameter.
    3. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ihop ägg och pihladelphiaost. Blanda ner chokladen och rör till en jämn smet.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca 30 minuter. Känn efter att fyllningen stannat.
    5. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde och en delad passionsfrukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben