Allt i ett rårakor

Serverar: 4 portioner

Detta är ett recept som jag mixtrat ihop. Jag skickade in det i en tävling om "Dagens lunch" till ett radio program och vann en 12 bitars smörgåstårta som 1:a pris. Delar gärna med mig här av dessa goda rårakor. Uteslut potatis om du äter Lchf eller Gi. Mängden morötter är så liten, men ta bort dem också ifall du inte äter "ovanjord" rotfrukter. Eller riv i bara En morot för färgens skull, det är så liten mängd. Det är bara att dubbla och tredubbla mängden av allt, om du gör för många personer.

Ingredienser

  • 2 stora skalade morötter
  • 2 gula lökar
  • 5 råa skalade potatisar
  • stocken av blomkål
  • stocken av broccoli
  • 2 paket bacontärningar
  • 3-4 ägg
  • olja och smör att steka i
  • Instruktioner

    Riv alla rot och grönsaker grovt på rivjärn. Blanda allt i en bunke, tillsammans med bacontärningar och äggen. Klicka ut i uppvärmd stekpanna och forma till rårakor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    saxa 6 juni 2010

    God och relativt vardagsmat.

    Karin 2 december 2021

    Har gjort dina jättegoda rårakor idag. Snabb mat tillsammans med lite god kryddad kycklingfile Tack för receptet ! Så inspirerande! Kommer blanda ner mycket mer nu än bara potatis och lök. Karin:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben