Rårakor med chilismak

Serverar: 2 portioner

Klassisk svensk husmanskost med internationell hetta.

Ingredienser

  • 2 stora potatisar, ca 300 g
  • 2 gula lökar, ca 200 g
  • 2 ägg
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • smör
  • 250 g cottage cheese, KESO chili
  • 1/2 purjolök
  • Instruktioner

    Skala potatis och lök. Riv potatisarna fint. Riv eller hacka löken fint. Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek 2-3 min per sida tills de är gulbruna och frasiga. Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben