Rårakor med rom och crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Snabbt fixat, ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 3 stora potatisar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Tillbehör
  • 100 g löj- eller stenbitsrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk finhackad rödlök
  • Garnering
  • Finskuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och riv den grovt. Krama ur vätskan och krydda potatisraspet med salt och peppar.
    2. Hetta upp smör i en stor stekpanna. Lägg i 4 klickar av raspet och platta till dem med en stekspade så att de blir tunna. Stek tills de har fått fin färg, ca 2-3 min på varje sida.
    3. Servera rårakorna varma med sina tillbehör och garnerade med finskuren gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben