Pepparrotsgratinerad kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smidig vardagsmat!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 500 - 600 g kassler
  • Sås
  • 1 bit ädelost ( 140 g)
  • 1 burk creme fraiche , tomat & basilika
  • 1/2 dl matl . grädde
  • 1/2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt den rinna av och häll sedan över den i en ugnssäker form. 2. Grovriv ädelosten. Blanda den med creme fraiche, matlagningsgrädde och vatten. Häll såsen över potatisen. 3. Skär kassler i skivor. Lägg skivorna över potatisen. 4. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö lite hackad persilja och riven pepparrot över vid serveringen. Servera tillsammans med lättkokta broccolibuketter och sockerbönor eller sockerärtor.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben