Pepparrotslax

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Laxfilé och wokgrönsaker i sås med smak av pepparrot serverade med kokt fullkornsris.

Ingredienser

  • 600 g frysta wokgrönsaker
  • 600-700 g laxfilé i bit
  • Lite citronpeppar
  • 1-2 msk riven pepparrot
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 msk fisk eller hummerfond
  • Flingsalt eller vanligt salt
  • Instruktioner

    Lägg de otinade wokgrönsakerna i botten på en ugnsform. Peppra fisken med lite citronpeppar och lägg den ovanpå. Blanda pepparrot, grädde, vatten och fond. Häll det över fisken och grönsakerna. Strö över salt. Stek mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. Servera med kokt ris (för lågt GI- en liten portion fullkornsris). Potatis passar också bra till denna goda fiskrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    maggan62 24 februari 2009

    Mycket gott och lättlagat.

    Sanjer 12 februari 2011

    Håller med! Jätteenkelt och gott recept som jag absolut kommer att göra igen!

    wertyq 1 juli 2012

    Väldigt gott recept och enkelt dessutom. Istället för wokgrönsakerna hade jag i djupfryst brocoli, blomkål och morot och det blev supergott. En femma i betyg !

    dag6 28 mars 2014

    Mycket gott, Tack för receptet. Det bli fler gånger vi kommer att göra det. Det blir en femma. Från trollmor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben