Pepparrotslax med gräslökssås

Serverar: 4 portioner

Lättgjord och god laxrätt.

Ingredienser

  • 500 g laxfilè
  • 3 st skivor dagsgammalt vitt bröd
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 35 g dill
  • 1 msk flytande margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gräslökssås
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk maizenamjöl
  • 1 ½ msk gräslök
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina laxen och värm ugnen till 175 grader. Blanda bröd, pepparrot och dill med flytande margarin till en röra. Krydda med salt och peppar. Lägg laxfilèerna i en ugnsfast form och fördela röran över bitarna. Tillaga i mitten av ugnen 12 - 15 minuter. Koka upp grädde, vatten och grönsaksbuljongtärningen. Red av med maizenamjöl. Tillsätt gräslöken straxt innan servering och smaka av med salt och peppar.
    2. Servera pressad potatis till.

    Liknande recept

    3.9
    35 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    bocuracao 9 december 2008

    Jättegott! Denna rätt kommer jag att laga igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben