Stekt fisk med gräslökssås

Serverar: 2 portioner

Jättegott! Obs! receptet är för 2 portioner

Ingredienser

  • 250 g fiskfilé t.ex. abborre, sik eller gös
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör eller margarin att steka i
  • Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ljus redning Maizena
  • 1 msk fiskfond eller 1/4 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk gräslök, fint skivad
  • Instruktioner

    1. Gör såsen medan potatisen kokar.
    2. Häll grädden i en kastrull vispa ner ljus redning tllsammans med fiskfond eller buljongtärningen. Låt såsen koka upp och sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hälften av gräslöken och rör om.
    3. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet. Stek fiskfiéerna c:a 2 min per sida (beroende på fiskfiléernas tjocklek).
    4. Servera fisken med sås, kokt potatis, sallad och citronklyfta. Strö resten av gräslöken över fisken.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben