Stekt fisk med skaldjurssås

Serverar: 4 portioner

Nästan riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Ingredienser

  • 4 bitar fiskfilé, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Arla smör-&rapsolja
  • Sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl stout, t ex Guinness
  • 2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • 2 tsk skaldjursfond
  • 2 msk hackad timjan
  • ½ krm cayennepeppar
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g musslor
  • Instruktioner

    1. Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd.
    2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
    3. Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
    4. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
    5. Rör ner skaldjuren i såsen. Servera fisken med såsen och pommes frites.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben