Färsbiffar med citron och gräslökssås

Serverar: 2 portioner

Färsen ska arbetas väl för att biffarna ska hålla ihop. Lagalätt är en ny mejeriprodukt som är nästan som gräddmjölk men innehåller även stärkelse.

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 1 liten morot
  • 150 g mager nötfärs (10 % fett)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl Lagalätt (Kelda 5%)
  • 2 tsk smör
  • 1/2 tsk soja
  • 1 tsk honung
  • Strimlat skal och pressad saft av 1/4 citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • Tillbehör
  • 350 g kokt potatis
  • 200 g kokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Gör så här: 1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. 2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs. 3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft. 5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.
    2. Ca 400 kcal per portion, varav 13 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben