Fiskfilé i gräslökssås

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott!

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst fiskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kokspad + fiskbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk vinäger
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Tina djupfryst fisk. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg filéerna i en smord ugnsäker form. Strö över salt. Täck med aluminiumfolie. Koka i ugnen 15-20 minuter, för små filéer och 20-25 minuter för stora.
    3. Ta ut formen och häll av spadet i en kastrull. Håll fisken varm under folien. Späd ev kokspadet med buljong till 2 dl.
    4. Låt koka upp. Vispa ut vetemjölet med grädden och rör ner det i buljongen. Låt koka 3-5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Tillsätt vinäger och gräslök. Häll såsen över fisken.
    6. Servera med t ex kokt pressad potatis och gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    popik 11 augusti 2008

    Jättegott

    Heisjo 16 oktober 2008

    Mums!! Vi använde pangasus filéer och det blev supergott! vi hade 900g fisk till 4 personer och det var precis det räckte, så snåla inte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben