Denna soppan är jättelätt att göra och är jättekrämig och god! Som det stod i Expressen, därifrån receptet kommer: "Genialt enkelt recept på en härlig, krämig soppa med klassiska smaker"
Ingredienser
1 l vatten
2 tärningar hönsbuljong
3 msk maizenamjöl utrört i vatten (se förpackning)
2 burkar Cantadou med pepparrotssmak (Icas går också bra!)
1 burk creme fraich naturell (ej light)
Ca 6 cm riven pepparrot i tub
Rökt lax, strimlad
Salt
1 knippe gräslök, finklippt
Instruktioner
- Koka upp en liter vatten tillsammans med buljongtärningarna.
- Rör ner mjukosten i buljongen. Rör i creme fraichen. Rör ut maizenan i lite vatten och vispa ner den i soppan.
Kläm ut 6-7cm riven pepparrot och blanda ner det i soppan. Smaka av med salt.
- Servera med strimlad, rökt lax, klippt gräslök och eventuellt en klick vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)