Pepparrotssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppan är jättelätt att göra och är jättekrämig och god! Som det stod i Expressen, därifrån receptet kommer: "Genialt enkelt recept på en härlig, krämig soppa med klassiska smaker"

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 3 msk maizenamjöl utrört i vatten (se förpackning)
  • 2 burkar Cantadou med pepparrotssmak (Icas går också bra!)
  • 1 burk creme fraich naturell (ej light)
  • Ca 6 cm riven pepparrot i tub
  • Rökt lax, strimlad
  • Salt
  • 1 knippe gräslök, finklippt
  • Instruktioner

    1. Koka upp en liter vatten tillsammans med buljongtärningarna.
    2. Rör ner mjukosten i buljongen. Rör i creme fraichen. Rör ut maizenan i lite vatten och vispa ner den i soppan. Kläm ut 6-7cm riven pepparrot och blanda ner det i soppan. Smaka av med salt.
    3. Servera med strimlad, rökt lax, klippt gräslök och eventuellt en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben