Fröken Lottas krämiga pepparrotssoppa
Serveras med nyfrästa vitlökskrutonger garnerat med färsk basilika. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Ingredienser
2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
125 g Cantadou pepparrotsost
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 tsk riven pepparrot
4 msk koncentrerad kycklingfond
3 krm salt
färsk basilika (garnering)
6 skivor formfranska
25 g smör
1 msk olivolja
1 st solo vitlök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.
- Krutonger:
Dela brödet i små (10*10 mm) bitar. Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.
Liknande recept
Kommentarer (0)