Fröken Lottas krämiga pepparrotssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Serveras med nyfrästa vitlökskrutonger garnerat med färsk basilika. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 125 g Cantadou pepparrotsost
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk riven pepparrot
  • 4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3 krm salt
  • färsk basilika (garnering)
  • 6 skivor formfranska
  • 25 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 st solo vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.
    2. Krutonger: Dela brödet i små (10*10 mm) bitar. Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben