Persikocheesecake

Mmm vad gott det låter

Ingredienser

  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 ½ dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin
  • 1-2 finhackade persikor (totalt cirka 6 st)
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • Mynta - eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º
    2. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman frukt mix, hackad frukt, Philadelphia ost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
    4. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med mynta eller citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mia-59-staff 22 september 2011

    Ohh den här kakan har jag gjort och den blev väldigt god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben