Persikokräm

Serverar: 4 portioner

Underbar och älskad av alla.

Ingredienser

  • 7 mogna persikor
  • 1 dl socker
  • 2 msk muscovadoråsocker eller brunt farinsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl frysta jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt en kastrull på mellanvärme. Blanda socker och brunt farinsocker eller muscovadoråsockret. Strö sockerblandningen i botten på kastrullen. Låt sockret smälta och karamelliseras. Tillsätt kardemumma och kanel.
    2. Dela persikorna i 2 cm stora bitar och lägg ner i kastrullen med sockret och låt det koka ihop i 5 minuter. Tillsätt jordgubbarna och stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar och svalna.
    3. Kyl sedan ner krämen. Förvara i lufttät burk i kylskåpet.

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake med persikor
    Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben