Ingredienser:
8 personer
Botten:
50 g smält smör
50 g socker
75 g krossade kex, tex Digestive
Fyllning:
1 burk avrunna persikor (425 g)
200 g gräddost naturell typ Philadelphia
11/2 dl creme fraiche
2 äggulor
50 g socker
8 gelatinblad
2 äggvitor
50 g socker
Garnering:
Färska bär tex björnbär
Tillagning:
Botten:
Klä botten på en springform (ca. 22 cm diameter) med bakplåtspapper. Rör ihop alla ingredienserna till botten och tryck ut i formen. Ställ botten kallt. Fyllning:
Låt persikorna rinna av ordentligt och mixa dem till en jämn puré. Rör gräddosten mjuk med äggulor och socker. Tillsätt creme fraiche och persikopuré.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 8-10 min. Krama ur gelatinbladen väl och lägg dem i en kastrull. Smält på svag värme och rör konstant.
Tillsätt den smälta gelantinen i persikokrämen. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt socker och vänd ner äggvitorna i persikokrämen.
Häll krämen på kexbotten och ställ kakan kallt. Ta bort kanten på formen före servering och dekorera med färska bär.
Henrik
2005-10-28