Peters populära pangasiusgryta

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 45 minuter

En underbart god och smakrik fiskrätt som jag har fått väldigt goda vitsord för.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 10 färska champinjoner
  • 1 färsk röd chili
  • 1 purjolök
  • 1-2 påse saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk skaldjursfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 röd paprika
  • 100 g rökta musslor
  • 6-7 potatisar
  • 600-1200 g pangasiusfile
  • 1/2 skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Fräs morotsstavar i mycket smör. Tillsätt finhackad vitlök och strimlad fänkål och fräs ett tag till.
    2. I med hackad chili och snedskuren purjo(hela). fräs en kort stund tills purjon har mjuknat.
    3. Tillsätt saffran, vitt vin, skaldjursfond,vatten, potatisen i bitar, timjan, creme fraiche och de rökta musslorna. Låt puttra i 15 min.
    4. Salta och peppra fileerna, dela dem en gång på längden och en gång på tvären rulla ihop dem och ner i grytan i 5 min till. Ta bort från värmen, lägg dit räkorna och låt dem bli varma.
    5. Servera med ett gott vin och ENJOY !
    6. Ps: En stor stekpanna eller en wook passar bäst när så mycket gott ska i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben