Matigt och enkelt. Lätt att variera (köttfärssås har nog de flesta varierat i oändlighet... :-) och schysst att bjuda på buffé eller som middag lite när som helst.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl mjöl (blanda fritt vetemjöl, graham etc.)
1/2 dl havregryn
150 g smör
1 msk vatten
Fyllning
600 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vätska (vatten, rödvin)
1 msk fond
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 zucchini
Salt
Peppar
1-2 dl riven ost
Gjorde den igår kväll och pajen var omtyckt av mina gäster då det inte blev mycket kvar. Hade dock läst lite fel på mängden köttfärs så jag hade i lite broccoli... gick hur fint som helst. Smaken på köttfärsröran var mycket god, ska prova dem på pizza någon dag.
Mums!!! Jag gjorde den idag till middag och hela familjen älskade den. Kommer absolut att göra den igen. Tack för det supersmarriga receptet!!!
Jättegod fyllning, men pajdegen blev sådär tyckte jag. Betyg: 3,5
Tusen tack för en god paj... Denna kommer vi göra flera gånger. Vårat betyg blir en stark fyra
En jättegod paj som var uppskattad av hela familjen, den kommer vi att göra igen. Tack för receptet!