Petit- choukrans - Képviselöfánk koszorú

En av mina favoriter. "Képviselöfánk koszorú" på ungerska.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl olja
  • 2½ dl vetemjöl
  • 5-6 ägg
  • Fyllning
  • 3-4 dl Marsánkräm
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 50 g choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C Koka upp olja och vatten. Tillsätt allt vetemjöl på en gång. Rör kraftigt och sjud tills smeten släpper helt från kanter och botten på kastrullen.
    2. Ta kastrullen från värmen och fortsätt att röra tills smeten svalnat något. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
    3. Klicka eller spritsa ut smeten i en ring, 20-24 cm i diameter, på bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5-10 minuter. Sänk temperaturen till 200°- 225° och grädda ytterligare ca 20 min. tills kransen känns torr och luftig.
    5. Låt den svalna på galler.
    6. Obs! Öppna ej ugnsluckan de första 15 min då kransen kan sjunka !
    7. Vispa grädden tillsammans med socker och vaniljsocker.
    8. Dela kransen i två bottnar. Fyll den med Marsánkräm och grädde. Lägg på locket och dekorera med smält choklad och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben