Fyllda mini petit-chouxer

Tid: 1 timme

Otroligt smarriga godbitar som förrätt eller tv-gott!

Ingredienser

  • 1 1/4 dl vatten
  • 40 g smör eller margarin
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • Kaviarfyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk kaviar
  • 3-4 msk finhackad lök
  • Skinkfyllning
  • 2-2½ dl smältost
  • 4 skivor hackad rökt skinka
  • 4-5 msk senap
  • 2 kvistar hackad persilja
  • Garnering
  • Dill el persilja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och matfett i en kastrull
    2. Tillsätt allt mjölet på en gång och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten.
    3. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något
    4. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt, tills smeten är helt slät, innan nästa ägg rörs ner. Vispa smeten blank och smidig.
    5. Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt till små bollar.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 200, i 15-20 min, tills petit-chouxerna post upp och känns lätta.
    7. Låt dem svalna några in på plåten och lägg dem sedan på galler.
    8. Fyllning: blanda samman ingredienserna till en av fyllningarna.
    9. Klipp upp en öppning i sidan på varje petit-choux och lägg i fyllningen.
    10. Garnera med persilja eller dill.
    11. Kan göras färdiga en stund innan och förvaras då kallt
    12. KOM IHÅG ! Öppna inte ugnsluckan förrän petit- chouxerna är nästan färdiga. De kan sjunka och bli platta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben