Philadelphialax

En toppengod förrätt med en rostad brödskiva till, eller som tilltugg. Är laxskivorna stora, får man ta lite extra Philadelphiaost m.m.

Ingredienser

  • 4 skivor kallrökt lax
  • 8 msk Philadelphiaost, original
  • 2 msk persilja, finhackad
  • ½-1 tsk pepparrot, riven (kan uteslutas)
  • Lökpulver
  • Svartpeppar grovmalen
  • Örtsalt med chilismak
  • ½-1 lime, saften av + skalet för att dekorera med
  • Ev. tandpetare
  • Instruktioner

    1. Lägg ut laxskivorna på en tallrik. Hacka persiljan och rör ihop persiljan med Philadelphiaosten. Krydda med pepparrot och kryddorna.
    2. Fyll laxskivorna med röran och rulla ihop laxskivorna var för sig. Lägg över dem på ett fat, täck med folie och sätt in i kylen till den skall serveras.
    3. Vid serveringen: Droppa lite limejuice över varje rulle och garnera med lite rivet skal från limefrukten samt lite bladpersilja.
    4. Servera gärna en bit uppvärmd vitlöksbröd ( typ baguett) eller en skiva rostat bröd om man skall ha det som förrätt. Som tilltugg kan man skära laxen i 2-3 cm bitar och sätta en tandpetare i. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben