Philadelphialax på rotfruktsbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och lätt fiskrätt.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 5 dl varmt vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 250 g morötter
  • 250 g palsternackor
  • 500 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 600 g lax (skinn och benfri)
  • 200 g philadelphiaost (med eller utan smak)
  • 1 dl dill (hackad)
  • 3 msk pepparrot (finriven)
  • 1 msk citronsaft
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla morot, palsternacka och potatis. Smöra en ugnsfast form och lägg i rotfrukterna, salta och rör om. Blanda vatten och fiskfond och häll över rotfrukterna. Låt stå i ugnen i ca 15 min. Dela laxen i fyra bitar om ni köpt en hel bit. Skär ett djupt snitt i varje bit. Blanda philadelphiaost, dill, pepparrot (valfritt) och citronsaft. Smaka av med peppar. Lägg laxbitarna på rotfrukterna, med snitten uppåt, lägg ostblandningen rikligt i snitten. Salta fisken. Låt stå ytterligare ca 15 minuter i ugn. Av rädsla för att rotfrukterna ej ska bli färdiga kan man låta det stå inne i 20-25 minuter sista gången.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben