Lövbiff på rotfruktsbädd

Kryddigt och krämigt!

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 200 g färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2-3 tsk fransk ljus senap
  • Salt
  • Peppar
  • Rotfrukter
  • Ca 600 g potatis
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vik ihop köttet på mitten, salta och peppra.
    2. Sås: Dela champinjonerna i kvartar och hacka vitlöksklyftorna. Lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med vitt vin och grädde. Tillsätt senapen och låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
    3. Rotfrukter; Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem tills de börjar mjukna. Salta och peppra.
    4. Hetta upp smöret till köttet i en annan stekpanna och stek på hög värme ca 1 minut på varje sida. Servera med rotfrukterna och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben