Fläskben på rotfruktsbädd

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En matig anrättning som är en variant av rotmos med fläsklägg. Dessutom kan man byta ut fläskbenen mot fläsklägg om man kan få den skivad.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 500 g morötter
  • 500 g kålrot
  • 500 g potatis
  • 50 g matfett
  • 2-3 kg fläskben
  • 1 burk persikohalvor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Koka upp vattnet med 1-2 tsk salt Skala och skölj rotfrukterna.
    2. Skär morötterna och kålroten i munsbitar och lägg i det kokande vattnet. Skär den skalade potatisen i 1/2 cm tunna slantar och lägg dem också i det kokande vattnet. Låt rotfrukterna förvälla i ca 15 minuter.
    3. Häll av vattnet och lägg de förvällda rotfrukterna i en smord långpanna. Fördela persikohalvorna över rotfrukterna och spara spadet. Lägg till sist fläskbenen alt. de skivade fläskläggen överst och sätt in långpannan i ugnen.
    4. Efter ca 20 minuter så häll över persikospadet och låt sedan anrättningen steka färdigt. Det tar ca 20-30 minuter till. Klipp persiljan och strö över anrättning.
    5. Tillbehör: Senap

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben