Fläskben på rotfruktsbädd
En matig anrättning som är en variant av rotmos med fläsklägg. Dessutom kan man byta ut fläskbenen mot fläsklägg om man kan få den skivad.
Ingredienser
1 l vatten
500 g morötter
500 g kålrot
500 g potatis
50 g matfett
2-3 kg fläskben
1 burk persikohalvor
Salt
Peppar
1 knippe persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Koka upp vattnet med 1-2 tsk salt
Skala och skölj rotfrukterna.
- Skär morötterna och kålroten i munsbitar och lägg i det kokande vattnet.
Skär den skalade potatisen i 1/2 cm tunna slantar och lägg dem också i det kokande vattnet. Låt rotfrukterna förvälla i ca 15 minuter.
- Häll av vattnet och lägg de förvällda rotfrukterna i en smord långpanna.
Fördela persikohalvorna över rotfrukterna och spara spadet.
Lägg till sist fläskbenen alt. de skivade fläskläggen överst och sätt in långpannan i ugnen.
- Efter ca 20 minuter så häll över persikospadet och låt sedan anrättningen steka färdigt. Det tar ca 20-30 minuter till.
Klipp persiljan och strö över anrättning.
- Tillbehör: Senap
Liknande recept
Kommentarer (0)