Stekta fläskben

Serverar: 4-8 portioner

Himmelskt gott och en billig middag.

Ingredienser

  • 1½ kg färska fläskben
  • Margarin till stekning
  • 2-3 morötter
  • 6-9 potatisar
  • Salt
  • 1 lagerblad
  • 6-8 svartpepparkorn
  • 6-8 kryddpepparkorn
  • 1 tsk szechuenpeppar
  • Sås
  • 5 dl fläskspad
  • 2 msk vetemjöl
  • Mjölk att reda såsen med
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Klicka i rikligt med margarin i en stor gryta. Lägg i några fläskben åt gången och bryn runt om tills de har fått en härlig färg.
    2. Skala och skiva morötterna, lägg dem i grytan tillsammans med de brynta fläskbenen. Smula i en buljongtärning. Salta. Tillsätt pepparkornen och szechuenpepparn. Häll på vatten så det knappt täcker fläskbenen. Låt puttra på svag värme ca 1½ timme.
    3. Såsen: Klicka i ca 2 msk margarin i en kastrull, och tillsätt mjölet och låt fräsa upp. Vispa i spadet från fläskbenen och låt koka ihop. Red av såsen med mjölk till rätt konsistens. Salta och peppra samt tillsätt tomatpurén. Servera fläskbenen med kokt potatis, såsen och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben