Lax på rotfruktsbädd

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

God och lätt bjudmat som kan förberedas

Ingredienser

  • 1 kg filéad lax
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1-2 purjolökar
  • 1 stor gul lök
  • 2½ krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl halvtorrt vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 krm peppar
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i citronsaft, salt och peppar. Skala och strimla morötter och purjolökar och hacka den gula löken grovt. Lägg grönsakerna i en osmord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
    2. Såsen gör du genom att koka upp crème fraiche, vispgrädde, vin, söndersmulade fiskbuljongtärningar och peppar (salt behövs ej då tärningarna är salta.) Smaka ev. av såsen med lite mer vitt vin. Häll såsen över grönsakerna och lägg laxfilén ovanpå. Strö hackad dill och gräslök på fisken. Täck med folie och koka i ugn 250 grader i ca 50 minuter. Servera med kokt nypotatis och lättkokta sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben