Kalasgod filé på rotfruktsbädd

Serverar: 4 portioner

Allt i en form är bekvämt när det är fest.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 dl smaksatt crème fraiche,t ex paprika & chili
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 msk smör
  • 150 g salami i skivor
  • Ca 100 g västerbottenost
  • 1 orange paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär alla rotfrukterna i tunna klyftor eller stavar. Blanda 3 dl av crème fraichen med persiljan i en stor bunke. Vänd ner rotfrukterna. Fördela blandningen i en smord, ungssäker form och tillaga Ca 15 min.
    2. Putsa fläskfilén. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén. Låt vila några minuter. Skär upp i skivor. Lägg köttet ovanpå rotfrukterna och stick hopvikta salami mellan filéskivorna.
    3. Riv osten. Ansa och finhacka paprikan. Blanda detta med resten av crème fraichen och klicka ut på filén. Gratiner mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 min. Server gärna en grönsallad bröd och ost till

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben