Ugnsbakad lax på rotfruktsbädd

Serverar: 4 portioner

Laxen fylls med en pikant färskoströra med örter och pepparrot som gör rätten extra festlig.

Ingredienser

  • 800 g delikatesspotatis
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 msk finhackad dill
  • 3 msk olivolja
  • 4 laxbitar, á ca 125 g
  • 4 msk färskost med smak av örter
  • 4 msk riven pepparrot
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Servering
  • Grönsallad
  • Eventuellt bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och dela potatis, morötter och palsternackor. Blanda rotfrukter, dill och olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Skär en ficka i varje laxbit. Blanda färskost och pepparrot. Fyll fickan med blandningen. Lägg laxbitarna ovanpå rotfrukterna och ställ in plåten i ugnen ytterligare ca 10 minuter, tills laxen är klar.
    4. Garnera med dillvippor och servera gärna med en grönsallad och eventuellt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben