Pinocchiotårta med polkafyllning

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

God och lätt att göra....

Ingredienser

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 20 polkagrisar, krossade
  • 1 ask physalis
  • Dekoration
  • 1-2 kiwi, i bitar
  • Florsocker
  • Ugn: 175 grader
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget under vispning. Tillsätt mjölken och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver, och blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, ca 30*40 cm.
    2. Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Skär kakan på mitten. Ta loss den en halvan från bakplåtspapperet med en stekspade och lägg på ett tårtfat. Vispa grädden tjock med florsocker. Blanda ner krossade polkagrisar. Bred ut grädden på kakan. Dela physalisfrukterna och lägg dem ovanpå, och sedan andra halvan kakan. Dekorera med kiwi och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben