Pirogbröd

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket bra grundrecept för pirogdeg.

Ingredienser

  • 2 ägg + 1 till pensling
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 liter vetemjöl, ca + mjöl till utbakning
  • Instruktioner

    Så här gör du: Smält smöret, tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervärme). Vispa slätt - smör, mjölk, jäst, salt och ägg. Arbeta ner mjölet så att det blir en slät och lätthanterlig deg. Låt den jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Ta upp degen, dela den i två delar och kavla ut båda delarna till plattor om cirka 35 x 45 cm. Ta med runt mått ut "plättar", cirka 9 cm i diameter. Lägg på av valfri fyllning. Vik "plättarna" så att det blir halvmånar. Tryck till kanterna med gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på bakplåtspapper på plåt. Pensla med vispat ägg och toppa med något som passar till innehållet i pirogen. Grädda pirogerna i 175 graders ugnsvärme cirka 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben