Mozzarella in carrozza

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett gott pirogbröd

Ingredienser

  • 150 g mozzarella
  • 8 skivor vitt dygnsgammalt formbröd
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 1 msk färsk finhackad oregano ( eller 1/2 torkad oregano)
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • Olivolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Kantskär bröden och skär osten i 8 tunna skivor. Lägg 2 skivor ost på vardera fyra skivor bröd, men lämna kanterna fria. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Täck med resten av brödskivorna Doppa hastigt brödskivans kanter i kallt vatten och tryck ihop dem.
    2. Vispa sönder äggen med mjölk, salt, peppar och dofta över lite mjöl på båda sidorna. Lägg dem i ett djupt fat och häll över äggmjölken. Låt detta stå tills brödet har sugit upp vätskan, men vänd brödet en gång under tiden.
    3. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Lägg i bröden och fritera dem knapriga på båda sidorna. Låt dem rinna av på et hushålls papper och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben