Pistaschbullar

Serverar: 50 portioner

Pistaschbullar på riktigt! Visste du att pistaschbullar man köper ofta innehåller mindre än 1 % pistaschnötter?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • Ca 1200g vetemjöl
  • 200 g socker
  • 10 g salt
  • 6 äggulor
  • 250 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 300 g osaltade pistaschnötter
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 200 g socker
  • Torkade gojibär
  • Topping
  • Ägg till pensling
  • Grovhackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölken med jästen och hälften av vetemjölet. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser till degen och knåda väl.
    2. Mixa pistaschnötterna mycket fint och tillsätt därefter smör och socker.
    3. Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred. Bred på ett lager fyllning på degen och strö över gojibären. Om bären är torra eller hårda, lägg dem i vatten en stund först så blir de lite saftigare.
    4. Rulla ihop degen. Skär bitar av degen i lagom bullstorlek. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.
    5. Sätt ugnen på 190 grader.
    6. Pensla bullarna med ägg och strö över grovhackade pistaschnötter. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben