Pistaschbullar på riktigt! Visste du att pistaschbullar man köper ofta innehåller mindre än 1 % pistaschnötter?
Ingredienser
5 dl mjölk
50 g jäst
Ca 1200g vetemjöl
200 g socker
10 g salt
6 äggulor
250 g rumsvarmt smör
Fyllning
300 g osaltade pistaschnötter
200 g rumsvarmt smör
200 g socker
Torkade gojibär
Topping
Ägg till pensling
Grovhackade pistaschnötter
Instruktioner
- Blanda mjölken med jästen och hälften av vetemjölet. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser till degen och knåda väl.
- Mixa pistaschnötterna mycket fint och tillsätt därefter smör och socker.
- Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred.
Bred på ett lager fyllning på degen och strö över gojibären. Om bären är torra eller hårda, lägg dem i vatten en stund först så blir de lite saftigare.
- Rulla ihop degen. Skär bitar av degen i lagom bullstorlek. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över grovhackade pistaschnötter. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)