Använd ditt favoritrecept på deg till kanelbullar eller receptet nedan och fyll med härlig pistasch. Blir cirka 50 bullar.
Ingredienser
Bulldeg
50 g jäst
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk malen kardemumma
1 ägg
Ca 15–16 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
1/2 dl strösocker
50 g malda pistagenötter
3 droppar grön hushållsfärg
1 droppe bittermandelolja
2 msk ströbröd
Pensling
1 ägg
1 msk mjölk
Garnering
Pistagenötter, hackade
Pärlsocker
Instruktioner
- Ugn 250º.
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig ordentligt.
- Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet. Knåda degen tills den är blank och smidig och släpper degbunkens kanter. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till fyllningen under tiden degen jäser.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen.
- Vik degen till en avlång dubbel platta. Skär 1 1/2 cm breda remsor och snurra ihop till knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och mjölk. Strö på hackade pistagenötter och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
MMMMMMMMM! Låter jättegott. Ska baka dem nästa gång på jobb.