Pizzapiroger

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Piroger som mättar bra och är lätta att ta med sig på picnic.

Ingredienser

  • Pirogdeg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g blandfärs
  • 140 g bacon
  • 5 bitar soltorkad tomat
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk pizzakrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Pirogdeg: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37º.
    2. Häll vätskan i bunken och rör tills jästen har löst sig.
    3. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
    4. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.
    5. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till en stor platta. Ta ut rundlar, ca 15 cm i diameter, med hjälp av små skålar.
    6. Fyllning: Hacka tomatbitarna. Fräs baconet i het stekpanna ett par minuter. Tillsätt färs, tomathack, krossad tomat och pizzakrydda. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    7. Fördela fyllningen på degrundlarna, vik ihop till halvmånar och tryck till kanten med en gaffel.
    8. Lägg på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 225º i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben