Piroger som mättar bra och är lätta att ta med sig på picnic.
Ingredienser
Pirogdeg
25 g jäst
50 g smör
2 ½ dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
Fyllning
400 g blandfärs
140 g bacon
5 bitar soltorkad tomat
400 g krossade tomater
1 msk pizzakrydda
Salt
Peppar
Instruktioner
- Pirogdeg:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37º.
- Häll vätskan i bunken och rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk 40 minuter.
- Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till en stor platta. Ta ut rundlar, ca 15 cm i diameter, med hjälp av små skålar.
- Fyllning:
Hacka tomatbitarna. Fräs baconet i het stekpanna ett par minuter. Tillsätt färs, tomathack, krossad tomat och pizzakrydda. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen på degrundlarna, vik ihop till halvmånar och tryck till kanten med en gaffel.
- Lägg på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 225º i 10-12 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)